Leírás
A bodzás méz
Facéliamézben a bodza virágát áztatjuk, így igazán izgalmas íz harmóniát kapunk.
Ráadásként a méz és bodza jótékony hatása ötvöződik.
A bodzavirág igen népszerű ízesítő anyag, nem csoda, hogy annyi finomság mellett a bodzás
méz is nagyon népszerű. A bodza jellegzetes, de nem tűl hivalkodó íze remekül kiegészíti a
méz jól ismert édes ízvilágát, és valami egészen finom dologgá válik az üvegben. Érdemes
magában, kenyérre kenve is fogyasztani, de joghurtokban, műzlioben is érvényesül a bodza
íze.
A bodzás méz összetevői:
Facéliaméz és a bodza virágából készül.
Néphagyományok szerinti a bodza közismert jótékony hatásai:
Különleges íz-harmóniájuk mellett gyógyhatásuk is ötvöződik. A bodza kimondottan jó
hatású meghűlésre, köhögésre. felsőlégúti megbetegedésekre. Még a vírusos eredtű
bajokban is jó segytség a bodza. Azt már kevesebben tudják, hogy a növény jó általános
vitaminpótlásra is, de torokgyulldás esetén is érdemes fogyasztani.
Hagyományos módszer, hogy a bodzát megelőző jelleggel fogysztják. Erre pompásan
megfelel a bodzás méz fiom íze miatt. Így valóban élmény fogyasztani, egyáltalán incs olyan
érzetünk, hogy gyógyszert veszünk be.
Szénanátha, ízületi bántalmak tüneteinek enyhítésére is kiváló.